Skip to Content

Větší objem vlasů – jak na to

Téměř všichni chceme mít mnohem více vlasů. Většina žen proto zkusí téměř cokoli, aby svým vlasům dodala více objemu. S trochou znalostí si však ty nejkrásnější účesy můžete vytvořit i tehdy, když máte vlasy jemné a rovné.

Ženy s jemnými vlasy čelí dvojitému problému. Jejich vlasy jsou řídké a mají slabou vlasovou strukturu. Řídké vlasy s relativně menším objemem mají tendenci se snáze vysušovat (zejména konce). Působením vlivů životního prostředí se snadno poškodí a příliš brzy působí neumytě a zplihle, zejména u kořínků. Kromě toho jsou takové vlasy slabé a povislé, takže nesprávné přípravky vlasové péče je okamžitě zatíží. Proto je nezbytné používat přípravky vlasové péče, které jsou přímo vyvinuté pro konkrétní typ vlasů s cílem vytvořit více objemu. V informačním rámečku níže najdete několik rad, jak s jemnými a řídkými vlasy dosáhnout optimálního objemu.

Pozoruhodná je v této souvislosti skutečnost, že mnoho žen bez dlouhého přemýšlení hodnotí své vlasy jako „jemné“. Navíc, vlasoví stylisté se poměrně často setkávají s tendencí klást rovnítko mezi vlasy „rovné“ a „jemné“. Pokud všechny oplachovací péče, spreje a stylingové triky selhaly a žádaný úspěch se nedostavil, možná nastal čas pro několik nových tipů. Profesionální kadeřník by vám měl poradit.

Více objemu: Sedm profesionálních triků

  • Pevné a neměnné pravidlo ve vztahu k používání všech produktů určených pro jemné vlasy zní: Méně je více!
  • Vzhledem k tomu, že mytí šamponem ovlivňuje všechny části vlasů, vždy používejte objemový šampon určený pro jemné vlasy.
  • Bez použití balzámu je často nemožné vlasy rozčesat. Ale to je v mnoha případech již konec objemu od kořínků. Aby k tomu k tomu nedošlo, aplikujte balzám pouze na konce vlasů, kde je ho zapotřebí.
  • Jemné vlasy se velmi rychle mastí a objem vlasů má tendenci rychle mizet. Proto je vhodné každodenní mytí šamponem a styling. Máte-li však po ruce kvalitní suchý šampon, můžete každodenní mytí tu a tam vynechat. Suchý šampon absorbuje vlhkost a mastnotu, snižuje mastný lesk vlasů u hlavy a vytváří větší objem.
  • Profesionálové v oblasti vlasové péče vám ve vlasech mohou vytvořit melír, který je nejúčinnějším trikem pro krásu a objem jemných vlasů. Odbarvením pramínků se povrch vlasů zdrsní, díky čemuž se objem vlasů zvětší. K dojmu většího objemu přispívají i samotné melíry, protože vlasy jsou díky nim opticky.
  • Dalším trikem pro vytvoření většího objemu je učesat si pěšinku pokaždé jinak. Při změně česání mají vlasy tendenci vracet se do „starého směru“ - což je u kořínku napruží a vyvolá dojem plnějšího účesu.
  • Přípravky s obsahem silikonu (různé typy elixírů) dodají vlasům okamžitý lesk. Na jemné vlasy je lze používat také, ale jen v případě, že se aplikují cíleně a střídmě pouze na konce jednotlivých pramenů. Tak ve vlasech vzniknou nejkrásnější třpytivé efekty bez jejich zatížení.
Související články
  • Co dělat s mastnými vlasy?

    Mastné vlasy

    Co dělat s mastnými vlasy?
    ...

    Příčinou mastných vlasů je nadměrná tvorba mazu. Je to nemoc nebo jen kosmetický problém? Nevadí, mastné vlasy jsou zhoršením. Získejte odbornou pomoc pro správnou léčbu.

    ...
  • Snadné rozčesávání po mytí vlasů

    Vlasový kondicionér

    Snadné rozčesávání po mytí vlasů
    ...

    Prozradíme vám jednoduché tipy, jak udržet své vlasy po každém umytí poddajné a nezacuchané.

    ...
  • První pomoc pro jemné vlasy

    Jemné vlasy

    První pomoc pro jemné vlasy
    ...
  • Keratin – Zázračná péče zevnitř navenek

    Ochrana

    Keratin – Zázračná péče zevnitř navenek
    ...

    Co je keratin a jakou roli sehrává v péči o vlasy? Prozradíme vám, jak díky němu získáte silnější a zdravější prameny!

    ...
  • Produkty vlasové péče pro kudrnaté vlasy

    Krásné vlasy

    Produkty vlasové péče pro kudrnaté vlasy
    ...

    Speciální produkty vlasové péče pro vlnité vlasy promění Vaše kudrny v nádhernou a stylovou ozdobu.

    ...
  • Efektivní péče o vlasy

    Krásné vlasy

    Efektivní péče o vlasy
    ...
  • Hloubkové čištění: Detox pro vaše vlasy

    Krásné vlasy

    Hloubkové čištění: Detox pro vaše vlasy
    ...
  • Silikon v produktech vlasové péče

    Krásné vlasy

    Silikon v produktech vlasové péče
    ...

    Zda jsou pro vás vhodné vlasové přípravky s obsahem silikonu, záleží na typu vlasů, které máte a na účesu, který byste ráda měla.

    ...
  • Péče o dlouhé vlasy

    Krásné vlasy

    Péče o dlouhé vlasy
    ...

    Vlasy sahající k ramenům rostly nejméně tři roky a za tu dobu vydržely 300 mytí šamponem. Správná péče je proto zásadní. Pro vaše dlouhé vlasy máme devět skvělých tipů.

    ...
  • Vlasová maska: intenzívní pečující program

    Krásné vlasy

    Vlasová maska: intenzívní pečující program
    ...
  • BB krém na vlasy

    Krásné vlasy

    BB krém na vlasy
    ...
  • Jak mít zdravé vlasy

    Krásné vlasy

    Jak mít zdravé vlasy
    ...

    Ukážeme vám, jak mít zdravější vlasy. Pomáhá například používat suchý šampon místo každodenního mytí vlasů.

    ...